Brambory po milánsku
Suroviny:
* 30 dkg mletého masa * 60 dkg brambor * 5 rajčat * 2 cibule * 4 vejce * kelímek zakysané smetany * 2 lžíce strouhanky * sůl, pepř * kousek másla
Postup:
1. Na polovině rozehřátého másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme ze všech stran. K masové směsi vmícháme 2 vejce a strouhanku. Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme na plátky.
2. Vymazanou zapékací misku poklademe polovinou plátků brambor, na ně rozložíme masovou směs, na ně vrstvu na plátky nakrájených rajčat, jež jemně osolíme, a poklademe vrstvou zbylých brambor. Nahoru rozložíme zbytek másla a zalijeme smetanou, v níž rozšleháme zbylá vejce. Necháme zapéct v troubě.