Červená čočka s chilli papričkami a s ananasem

Suroviny:                                                                                                                                                                                   

 * 400 g červené čočky * 1 lžička mletého zázvoru

* 2 lžíce olivového oleje * 2–4 pálivé papričky, červené a zelené * dužina z 1 menšího ananasu * 2 jarní cibulky s natí * sůl a mletý pepř * třtinový cukr a citronová šťáva na dochucení

 

Postup:

 

1.Ananas okrájíme, vykrojíme tuhý střed a dužinu nakrájíme na kousky a dáme i se šťávou, kterou ananas pustil, do misky. Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Čočku uvaříme ve vodě s mletým zázvorem doměkka a scedíme.

2.V pánvi rozpálíme olej, vsypeme nakrájené papričky a chvíli je opékáme. Přidáme cibulku, nakrájený ananas, osmahneme, přilijeme šťávu z ananasuadusíme 5 minut. Přidáme čočku, dochutíme solí a pepřem, promícháme a společně prohřejeme. Podle chuti můžeme doladit trochou cukru a citronovou šťávou.


Dobrá rada:

Čerstvý ananas nahraďte kompotovaným. Červenou čočku předem nenamáčejte, také ji můžete přidat syrovou k podušenému základu, zalít trochou vody a společně udusit doměkka.