Kuskus s mandlemi
Suroviny
* 250 g kuskusu * 1 lžička ml. zázvoru * 1 lžička ml. rozmarýnu * 4 lžíce olivového oleje * šťáva z 1 citronu
* 1 lžička citr. kůry * sůl a mletý bílý pepř * 4 kuřecí prsíčka * 1 lžíce meruňkové zavařeniny * 1 lžíce másla
* 250 g cukrového hrášku * 1 větší karotka * 100 g neloupaných mandlí *menší svazek bazalky
Postup
1.Kuskus promícháme se zázvorem, rozmarýnem a zalijeme vroucí vodou podle návodu na obalu. Když tekutina vsákne, vmícháme 2 lžíce olivového oleje a ochutíme citronovou šťávou, kůrou a solí. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném zbylém oleji po obou stranách.
2.Opečené maso vyjmeme, potřeme meruňkovou zavařeninou rozmíchanou s troškou vody a uchováme v teple. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm lusky a na kolečka nakrájenou karotku. Osolíme, přidáme kuřecí prsa a společně doděláme pod poklicí, dokud zelenina nezkřehne a maso se nepropeče.
3.Ke konci přidáme mandle a společně krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvými lístky bazalky.