Boršč bez masa

Suroviny:

* hovězí vývar * 1 ks hlávkového zelí * 4 ks brambory * 1 ks červené řepy * 2 lžíce sádla * 3 lžíce másla * 4 lžíce rajčatového protlaku * 200 ml kysané smetany * 1 mrkev * 1 petržel * 2 ks cibule * 1 lžíce octu * 1 lžíce cukru * 3 ks bobkového listu * 4 ks pepře (kuličky) * 4 ks nového koření (kuličky) * 5 stroužků česneka * 1 lžíce petrželky

Postup:

1. Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.

2. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme s kysanou smetanou.


Tvorba webových stránek zdarma Webnode