Česnekové špagety

Suroviny:

* 500 g špaget * 4 ks česneku * 1 cibule * sůl * olivový olej, bazalka

Postup:

1. Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička - ne stroužek).

2. Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být dost - ve woku asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.

Podáváme bez sýra, ale proti gustu, žádný dišputát.

Poznámka:  vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučuji použít kvalitní (zdravější) olivový.

 

 


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode